Powrót na Stronę główną

Nasza Restauracja

Prowadzona przez Szefa Kuchni Kalora Zająca, odkrywa na nowo sekrety kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu oraz smaki z najdalszych zakątków świata.
Menu oparte o regionalne i naturalne produkty z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom zaskakujących połączeń i oryginalnych smaków.

Jakość kuchni i obsługi została doceniona czapkami kucharskimi w Żółtym Przewodniku Gault&Millau, a także w plebiscytach takich jak Poland 100 Best Restaurants.

Menu zmienia się zgodnie z porami roku, a jego wyjątkowym atutem są wyborne mięsa, ryby i znakomite desery. Smak potraw podkreślany jest przez bogaty wybór win, którymi opiekuje się nasz sommelier.

 

Hotel Alter

Przystawki

Tatar wołowy, emulsja anchois-sephia, cebula, marynowane borowiki, ogórek kiszony, musztarda francuska, żółtko confit, cebularze35 pln
Boczek pieczony i podwędzany ze świni rasy puławskiej, glazurowany w ciemnym piwie i miodzie spadziowym28 pln
Sałatka z grillowanym serem z mleka krów rasy Montbèliarde, liście sałat, dressing żurawinowy22 pln
Parfait z kaczej wątróbki, masło, śliwki, brandy, wino Kagor, brioch, konfitura z czerwonej cebuli22 pln

Zupy i Pierwsze Dania

Bulion grzybowy gotowany na wołowinie, pierożki grzybowe25 pln
Biały krem z jesiennych warzyw, olej z palonego dębu, bekon20 pln
Confit z kaczki, imbirowo cynamonowe purée z dyni, pomarańcza, jabłko, cebula30 pln
Pierożki z serem własnej produkcji z mleka krów rasy Montbèliarde, cebula, słonina ze świni rasy puławskiej, creme fraiche25 pln

Dania Główne

Comber jagnięcy, ziemniak, glazura winno-miodowa, kapusta włoska, sos borowikowy, purée marchewkowe, karmelizowany por72 pln
Stek z polędwicy wołowej, grillowana sałata rzymska, demi glace cielęcy, gratin ziemniaczane, mus z pieczonych buraków70 pln
Ryba z polecenia szefa kuchni58 pln
Policzki wieprzowe, purée ziemniaczano-chrzanowe, buraki kolorowe, brukselka, palony ogórek kiszony, sos cielęcy na czerwonym winie35 pln

Deser

Gruszka w winie, ciastko półkruche, lody o smaku masła orzechowego, redukcja miodowo-winna20 pln
Brownie, słonecznik w karmelu, lody mleczne, dżem mirabelkowy, mięta20 pln
Ciasto budyniowe, ciasto francuskie, krem budyniowy, sorbet pomarańczowy, chips migdałowy20 pln
Lody i sorbety własnej produkcji20 pln