Powrót na Stronę główną

Nasza Restauracja

Prowadzona przez Szefa Kuchni Karola Zająca, odkrywa na nowo sekrety kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu oraz smaki z najdalszych zakątków świata.
Menu oparte o regionalne i naturalne produkty z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom zaskakujących połączeń i oryginalnych smaków.

Jakość kuchni i obsługi została doceniona czapkami kucharskimi w Żółtym Przewodniku Gault&Millau, a także w plebiscytach takich jak Poland 100 Best Restaurants.

Menu zmienia się zgodnie z porami roku, a jego wyjątkowym atutem są wyborne mięsa, ryby i znakomite desery. Smak potraw podkreślany jest przez bogaty wybór win, którymi opiekuje się nasz sommelier.

 GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

  • śniadania – 7:00-10:30
  • dania a`la carte: poniedziałek – wtorek: 13:00-21:30
  • dania a`la carte: środa – piatek: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: sobota: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: niedziela: 13:00-22:30

 

Hotel Alter

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej, sos Worcestershire, kapary, cebula, ogórek kiszony, borowik marynowany, musztarda, żółtko confit, cebularze38 pln
Sałatka z krewetkami panierowanymi w panko, dressing z zielonego chili, świeże warzywa29 pln
Ravioli nadziewane confit z kurczaka, kurki, oliwa truflowa, sos śmietanowy na białym winie, szpinak27 pln
Łosoś wędzony na gorąco dymem z jabłoni, jajko sous vide, sos holenderski, purée z kopru włoskiego, zioła, olej rydzowy28

Zupy i Pierwsze Dania

Zupa krem z cukinii, crème fraîche, oliwa ziołowa, kruszonka ziołowo-maślana20 pln
Pikantna zupa rybna, zielone chili, makaron ryżowy, owoce morza, seler naciowy22 pln
Spaghetti ze ślimakami, pesto pietruszkowe, ser Corregio, orzechy włoskie29 pln
Potrawka z królika, ziemniaki glazurowane w maśle z koperkiem, karmelizowana szalotka, prażynka marchewkowa, oliwa koperkowa, kasza pęczak27 pln

Dania Główne

Gicz cielęca w otoku wieprzowym, purée z zielonego groszku, marchewka, czarna soczewica, pietruszka glazurowana, sos cielęcy67 pln
Stek z polędwicy wołowej, purée z ciecierzycy, sos demi glace, ragout warzywne, ziemniak70 pln
Ryba z polecenia Szefa Kuchni, zielony groszek, sos rybny, purée z batatów, warzywa z wody60 pln
Polędwiczka wieprzowa ze świń rasy puławskiej, bób, sos kurkowy, piklowana cebula, purée z selera, grillowany ziemniak45 pln

Deser

Torcik truskawkowy, liofilizowany jogurt truskawkowy, mięta, spaghetti z truskawek, lody z mleka krów rasy Montbèliarde23 pln
Tarta z białej czekolady, świeże owoce, beza, lemon curd, lody miętowe22 pln
Mus z ciemnej czekolady, biszkopt nasączony rumem, lody bananowe, ziemia z ciemnej czekolady22 pln
Lody i sorbety własnej produkcji. Lody z mleka krów rasy Montbèliarde.20 pln