Powrót na Stronę główną

Nasza Restauracja

Prowadzona przez Szefa Kuchni Karola Zająca, odkrywa na nowo sekrety kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu oraz smaki z najdalszych zakątków świata.
Menu oparte o regionalne i naturalne produkty z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom zaskakujących połączeń i oryginalnych smaków.

Jakość kuchni i obsługi została doceniona czapkami kucharskimi w Żółtym Przewodniku Gault&Millau, a także w plebiscytach takich jak Poland 100 Best Restaurants.

Menu zmienia się zgodnie z porami roku, a jego wyjątkowym atutem są wyborne mięsa, ryby i znakomite desery. Smak potraw podkreślany jest przez bogaty wybór win, którymi opiekuje się nasz sommelier.

 GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

  • śniadania – 7:00-10:30
  • dania a`la carte: poniedziałek – wtorek: 13:00-21:30
  • dania a`la carte: środa – piatek: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: sobota: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: niedziela: 13:00-20:30

 

Hotel Alter

Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej, sos Worcestershire, kapary, cebula, ogórek kiszony, borowik marynowany, musztarda, żółtko confit, cebularze38 pln
Sałatka z nowalijkami, dressing jabłkowo - ziołowy, jajko gotowane w koszulce, panierowane w cieście filo27 pln
Carpaccio z buraków, ser z mleka krów rasy Montbèliarde, słonecznik, rukola, dressing cytrusowy, chipsy czosnkowe26 pln
Marynowany łosoś w białym winie i cytrusach, ogórek, rzodkiewka crème fraîche, oliwa koperkowa, jabłko w białym winie28 pln

Zupy i Pierwsze Dania

Zupa krem z marchewki, panierowany królik25 pln
Bulion rybny, makaron barwiony atramentem kałamarnicy, por, pomidor, kolendra22 pln
Gulasz z kaczych żołądków, chipsy ziemniaczano - czosnkowe, zielony groszek, crème fraîche, szczypiorek26 pln
Spaghetti ze ślimakami, pesto pietruszkowe, ser Corregio, orzechy włoskie29 pln

Dania Główne

Stek z polędwicy wołowej, purée z ciecierzycy, sos demi glace, ragout warzywne, ziemniak70 pln
Ryba z polecenia Szefa Kuchni, zielony groszek, sos rybny, purée z batatów, warzywa z wody60 pln
Grillowane tofu, grillowana cukinia, mus paprykowy, zioła, chipsy ziemniaczano - czosnkowe35 pln
Gicz cielęca w otoku wieprzowym, purée z zielonego groszku, groszek, szparagi, marchewka, czarna soczewica, pietruszka glazurowana, sos cielęcy67 pln

Deser

Tarta cytrynowa, beza, mięta, lody śmietankowe, kandyzowana cytryna22 pln
Mus z ciemnej czekolady, biszkopt, lody bananowe, ziemia z ciemnej czekolady22 pln
Kokosowa panna cotta, sorbet o smaku marakui, żel pomarańczowy, ziemia z białej czekolady23 pln
Lody i sorbety własnej produkcji20 pln