Powrót na Stronę główną

Nasza Restauracja

Nasi kucharze, odkrywają na nowo sekrety kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu oraz smaki z najdalszych zakątków świata.
Menu oparte o regionalne i naturalne produkty z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom zaskakujących połączeń i oryginalnych smaków.

Jakość kuchni i obsługi została doceniona czapkami kucharskimi
w Żółtym Przewodniku Gault&Millau, a także w plebiscytach takich jak Poland 100 Best Restaurants.

Menu zmienia się zgodnie z porami roku, a jego wyjątkowym atutem są wyborne mięsa, ryby i znakomite desery. Smak potraw podkreślany jest przez bogaty wybór win, którymi opiekuje się nasz sommelier.

 GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

  • śniadania: poniedziałek – piątek: 7:00-10:30
  • śniadania: sobota – niedziela: 7:30 – 11:00
  • dania a`la carte: poniedziałek – czwartek: 13:00 – 21:30
  • dania a`la carte: piątek – sobota: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: niedziela: 13:00-20:30

 

Hotel Alter

Przystawki

Carpaccio z buraka / słonecznik / twaróg z mleka krów rasy Montbéliarde26 pln
Sałata / kurczak / warzywa / czarnuszka / chili28 pln
Sałata / wołowina / warzywa / czarnuszka / chili37 pln
Tatar wołowy / żółtko / musztarda / kapary / sos Worcestershire38 pln

Zupy

Zupa dnia20 pln
Bulion rybny / krewetki / chili / kolendra23 pln

Dania Główne

Żebro wołowe / ziemniak / pietruszka / miód43 pln
Polędwiczka wieprzowa / seler / marchew / cebula / borowik48 pln
Stek z polędwicy wołowej / kasza jaglana / boczek / por70 pln
Ryba z polecenia Szefa Kuchni60 pln

Deser

Lody i sorbety własnej produkcji20 pln
Mus z białej czekolady / biszkopt / rum / porzeczka22 pln
Dekonstrukcja tarty / cytryna / beza / kruszonka / mleko krów rasy Montbéliarde23 pln
Fondant/ ciemna czekolada / malina / lody23 pln