Powrót na Stronę główną

Nasza Restauracja

Nasi kucharze, odkrywają na nowo sekrety kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu oraz smaki z najdalszych zakątków świata.
Menu oparte o regionalne i naturalne produkty z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom zaskakujących połączeń i oryginalnych smaków.

Jakość kuchni i obsługi została doceniona czapkami kucharskimi
w Żółtym Przewodniku Gault&Millau, a także w plebiscytach takich jak Poland 100 Best Restaurants.

Menu zmienia się zgodnie z porami roku, a jego wyjątkowym atutem są wyborne mięsa, ryby i znakomite desery. Smak potraw podkreślany jest przez bogaty wybór win, którymi opiekuje się nasz sommelier.

 GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

  • śniadania: poniedziałek – piątek: 7:00-10:30
  • śniadania: sobota – niedziela: 7:30 – 11:00
  • dania a`la carte: poniedziałek – czwartek: 13:00 – 21:30
  • dania a`la carte: piątek – sobota: 13:00-22:30
  • dania a`la carte: niedziela: 13:00-20:30

 

Hotel Alter

Przystawki

Śledź / crème fraîche / jabłko / atrament kałamarnicy / cebula / musztarda26 pln
Bliny gryczane / wędzony łosoś / kapary / śmietana / burak27 pln
Parfait z gęsi / morela / orzechy laskowe / brioszka/ piklowana gruszka24 pln
Tatar z polędwicy wołowej / żółtko confit/ pikle / worcestershire/ anchois / masło truflowe38 pln
Sałata / warzywa / burak / słonecznik / dressing miodowo -musztardowy do wyboru: kozi ser / wołowina / grillowany ser / kurczak35 pln

Zupy

Bulion rybny / warzywa julienne / kluski lane / omułek / pomidor23 pln
Zupa z plecenia Szefa kuchni21 pln

Dania Główne

Żebro wołowe / piklowana cebula / purée ziemniaczano -chrzanowe / sos cielęcy46 pln
Steak z polędwicy wołowej / kalafior / ziemniak / burak / soczewica / sos cielęcy70 pln
Polędwiczka wieprzowa / jabłko / biała fasola / groszek / kapusta wiosenna / musztarda / sos veloute48 pln
Ryba z polecenia szefa kuchni / risotto / boczek / szparagi / groszek / tapioka60 pln
Nóżka kaczki confit/ szparagi / kaszanka / czerwona kapusta / sos kawowy49 pln
Kluski/ sos veloutez truflą / szpinak / ser „Bursztyn” / jajko29 pln

Deser

Fondant czekoladowy / słony karmel / miód / porzeczka / lody z palonego masła24 pln
Crème brulée/ trawa cytrynowa / suszony biszkopt / ziemia z białej czekolady / lody waniliowo -kardamonowe23 pln
Mus karmelowy/ żel espresso / budyń migdałowy / lody z białej czekolady i rumu22 pln
Selekcja lodów, sorbetów własnej produkcji / żel z owoców / ziemia czekoladowa20 pln
Deska serów regionalnych / krakersy / winogrona / musztarda gruszkowa / orzechy włoskie49 pln